{gallery}2014/10/10/04{/gallery} Zamjenica gradonačelnika Vukovara Marija Budimir primila je danas „Jabučice", „Zvjezdice" i „Leptiriće" koji su tradicionalno posjetili Gradsku upravu Vukovara u okviru obilježavanja Međunarodnog dana djeteta i Dječjeg tjedna.
Skupina djece dječjih vrtića Vukovar 1 i Vukovar 2, odgojitelji i članovi Društva naša djeca Vukovar u gradskoj vijećnici predstavili su svoj rad recitacijama, plesom i crtežima. Starijima su željeli poslati svoje dječje poruke o djetinjstvu i prijateljstvu, mamama i tatama, kućnim ljubimcima i dječjim željama.
Nakon što je saslušala znatiželjne i vesele vukovarske mališane, zamjenica gradonačelnika Marija Budimir je istaknula kako ne smijemo zaboraviti na prava djece niti zanemariti njihove potrebe tijekom cijele godine. – Radimo u korist vukovarske djece kako bi im što više uljepšali djetinjstvo. Na njihovu radost otvoriti ćemo uskoro nova dječja igrališta, ali i popraviti i nadopuniti sva postojeća koja su uništena – obećala je vukovarskim mališanima zamjenica gradonačelnika te ih počastila sokom i slatkišima.