{gallery}2014/10/11/02{/gallery} Nakon 24 godine grad Vukovar bio je 11. listopada ove godine domaćin državnog prvenstva u dizanju utega. Klub dizača utega „Vukovar" dobio je organizaciju kadetskog i juniorskog Prvenstva Hrvatske, a mlade dizačke nade pokazale su svoje umijeće u sportskoj dvorani „Borovo". Nastupilo je 16 djevojaka i 40 mladića iz Splita, Solina, Kaštela, Rijeke, Dražica, Osijeka i Vukovara. Prvenstvo je svojim dolaskom uveličao gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.
Nakon natjecanja Uprava vukovarskog kluba dizača utega imala je puno razloga za zadovoljstvo:
- Uz dosta problema, prije svega financijskih, organizacija ovog Državnog Prvenstva je uspješno provedena na zadovoljstvo svih sudionika. Posebne čestitke primili smo i od predsjednika HDS-a Damjana Krkleca. Bilo je teško i vrlo naporno pripremiti dvoranu za natjecanje zbog vremenskog ograničenja. Kako ne bi ometali rad drugim sportašima pripreme smo morali odraditi noć uoči samog natjecanja. Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli da uspješno provedemo ovu organizaciju ,a posebno gradonačelniku grada Vukovara Ivanu Penavi, kao i članicama GK "Vukovar" i Mažoretkinjama Grada Vukovara, koji su uveličali ovo državno prvenstvo. Hvala i našim vjernim simpatizerima, koji su bodrili naše sportaše i tako pomogli u ostvarenju odličnih rezultata. Po prvi puta dijeljena su odličja za sve tri dizačke discipline: trzaj, izbačaj i biatlon, te je broj osvojenih odličja impozantan. U konkurenciji kadetkinja naše cure su osvojile 12 zlatnih,4 srebrna i 2 brončana odličja, dok je u konkurenciji juniorki osvojeno 12 zlatnih, 7 srebrnih i 2 brončana odličja. Članice Kluba dizača utega „Vukovar" su ekipne prvakinje Hrvatske za kadetkinje i juniorke. Nakon ovih impozantnih rezultata ne silazi osmijeh sa lica dizačica i dizača utega kao i volontera kluba koji su svojim nesebičnim radom stvorili ove uspješne sportašice i sportaše. U klubu se nakon ovih uspjeha opravdano nadamo boljem tretmanu i boljim uvjetima za rad.
Prvakinje Hrvatske u dizanju utega su : Melani Cetina, Tea Stojšić, Lucija Gračanin, Hermana Dermiček i Velina Galović, Snežana Stojaković je druga, a Stefanela Cetina druga i treća. Dečki su također bili uspješni. U konkurenciji kadeta osvojili su 6 zlatnih, 8 srebrnih i 4 brončana odličja, dok je u konkurenciji juniora osvojeno 3 zlata,3 srebra i 9 bronci. Prvaci Hrvatske su : Herman Ivkić i Stanić Dimitrije, drugi su Antun Bošnjak, Ognjen Bjelanović i Jovan Rašić, a treće mjesto osvojio je Daniel Đurđević.