{gallery}2015/06/24/07{/gallery} Gradonačelnik Ivan Penava i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Živanović službeno su u utorak, 23. lipnja, u Mazda parku na Sajmištu otvorili biciklističku stazu. Duga je više od 2 kilometra i paralelna s državnom cestom D 57.
Otvorenju staze nazočili su i gradonačelnikovi zamjenici Marija Budimir i Marijan Pavliček te ostali suradnici.
„Ova staza prvenstveno će služiti građanima Sajmišta, ali tako i svim ostalim sugrađanima. Kako bi smanjili vožnju automobilima i stvorili mogućnosti za vožnju biciklima po cijelome gradu u planu nam je do kraja iduće godine izgraditi biciklističku mrežu, a počinjemo od šetnice uz Dunav u središtu grada i Ulice Josipa bana Jelačića. Također, izgradnjom biciklističke staze uz cestu D2 na Priljevu koja bi povezivala Borovo naselje i Vukovar riješit ćemo najveći problem biciklista u gradu, rekao je tom prigodom gradonačelnik dodavši kako će uz planiranu izgradnju biciklističke mreže na području grada i stacionarnih stanica za bicikliste koje omogućuju servis bicikala pružiti puno bolje uvijete i biciklistima koji se kreću po međunarodnoj biciklističkoj ruti Dunav.
Otvorenju biciklističke staze nazočili su i članovi Udruge za rekreacijski biciklizam Biciklivo-rekreativo-Vukovar čiji je predsjednik Damir Sabo istaknuo kako su zadovoljni što su dobili ovako kvalitetnu biciklističku stazu,koja je odvojena od ceste pa je time i puno sigurnija. „To je ono što treba našemu gradu jer velik broj naših sugrađana kreće se gradom biciklima," zaključuje Sabo.
Kako bi promovirali zdrav način života Grad Vukovar i Udruga Biciklivo-rekreativo-Vukovar donirat će potrebitim vukovarskim obiteljima četiri bicikla.
Izgradnju staze u vrijednosti preko 2,5 milijuna kuna, a investitor su Hrvatske ceste.