{gallery}2016/05/01/02{/gallery} Za međunarodni praznik rada, Vukovarci su imali priliku doći na prvosvibanjski izlet u park-šumu Adica u organizaciji Grada Vukovara i Turističke zajednice grada Vukovara, gdje ih je čekao uistinu bogat i sadržajan program.

Jasna Babić, direktorica TZ Vukovar rekla je kako je Adica omiljeno izletište Vukovaraca i da je odaziv uvijek velik, a ljudi od ranog jutra pristižu i čekaju bogat kulturno-umjetnički i gastronomski program.

Organizirane su slikarska i kiparska kolonija, revijalno natjecanje u kuhanju čobanca, nastupili su brojni KUD-ovi, među kojima i gosti iz Kaštel Kambelovca i Pleternice, a upriličena je i izložba pasa i sitnih životinja te konja i konjskih zaprega.

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava potrudio se da njegovi sugrađani u programu uživaju zadovoljni i siti te je tim povodom dijelio besplatan grah. „I ove godine kao i prethodne pripremili smo bogat program za djecu i za sve građane, ljubitelje dobre kuhinje, životinja i umjetničkih programa", rekao je gradonačelnik Penava.

Upriličen je i skok padobranaca, a u karavani prijateljstva Mostar-Vukovar pristigli su i biciklisti. U popodnevnim satima posjetitelje su zabavljali TS Allegro i Slavonske Lole, no najveće oduševljene i atrakciju izazvali su gosti iz Sinja koji su po prvi puta u Adici održali Dječju alku na kojoj su, osim malih sinjskih alkara sudjelovala i djeca vukovarskih osnovnih škola i vrtića. „Ideja se stvorila prilikom boravke u Sinju gdje je dogovoren posjetu gradu Vukovaru kako bi Sinjski alkari pokazali dio svoje tradicije i kulture te ujedno uključili i vukovarske mališane u utrku za Alku", pojasnila je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Živanović.

Unatoč kiši i tmurnom vremenu, sa sigurnošću možemo reći kako su s programom prvosvibanjskog izleta u Adici organizatori ove godine pogodili – u sridu!