U Vukovaru je danas održana svečanost useljenja korisnika u novoizgrađeni višestambeni objekt u Vukovaru, u Ulici Ive Tijardovića, prilikom koje je uručeno 13 ključeva i ugovora o najmu budućim stanarima navedenog objekta.

Nastavak je ovo stambenog zbrinjavanja osoba određenih struka i zanimanja za čijim radom postoji posebno iskazana potreba na području grada Vukovara.

Riječ je o novoizgrađenom objektu s 21 stambenom jedinicom, izgrađenom u okviru Nacionalnog programa stambenog zbrinjavanja na potpomognutim područjima za potrebe stambenog zbrinjavanja s liste prvenstva Grada Vukovara, deficitarnih kadrova u Gradu Vukovaru te kadrova Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

Svečanosti useljenja korisnika prisustvovao je gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar, general-bojnik Siniša Jurković, izaslanik potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra obrane i zapovjednik Hrvatske kopnene vojske te drugi uzvanici.

Gradonačelnik Penava ovom prilikom istaknuo je i zahvalio na kvalitetnoj i dobroj suradnji s Vladom Republike Hrvatske i Središnjim državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje. „Kroz sinergiju cijele vertikale treba dati Vukovaru ono što mu nedostaje. Treba istaknuti da su osim pripadnika Hrvatske vojske, stanove dobili i deficitarni kadrovi te visokoobrazovani mladi ljudi na kojima grad Vukovar temelji svoju budućnost“ zaključio je Penava.

„To je 1.500 četvornih metara stambene površine, 21 stan površine od 35 do 68 četvornih metara sukladno  broju članova obitelji, a opremljeni su uistinu kvalitetno i zadovoljavaju sve potrebe obitelji s djecom“ rekao je Nikola Mažar, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje dodajući kako ovim stanovima stvaraju preduvjete za ostanak mladih obitelji u gradu Vukovaru. Stan je dobilo i 8 pripadnika Hrvatske vojske.

„Nama je vojnik naša najveća vrijednost i vrlo nam je važno u kakvim uvjetima živi. Između Hrvatske vojske i grada Vukovara postoje neraskidive veze“ rekao je zapovjednik Hrvatske kopnene vojske, general-bojnik Siniša Jurković, izaslanik potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra obrane.

Do kraja godine ovim će se modelom u Vukovaru do kraja godine zbrinuti još 60 obitelji, a u idućoj čak 150, dodao je državni tajnik Mažar.

Ukupna vrijednost izgradnje višestambenog objekta iznosi 8,23 milijuna kuna.