{gallery}2015/09/01/02{/gallery} Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava zajedno je sa svojim suradnicima posjetio Hrvatsku udrugu umirovljenika i invalida rada Grada Vukovara te im uručio donaciju u obliku kosilice i trimera kako bi mogli održavati travnjak na adresi prostora koji im je vraćen nakon dužeg vremenskog perioda.


Gradonačelnik Penava istaknuo je kako je Vukovar grad starijih ljudi te se ta činjenica mora uvažavati u vidu omogućavanja i ostvarivanja različitih sadržaja koji im život čine ugodnijim. Osim toga, vraćanjem Udruge umirovljenika u prostorije vile Fatme u Ulici 204. vukovarske ispravljana je nepravda s obzirom da je prije Domovinskog rata ona bila u vlasništvu Udruge, a kasnije je dodijeljena Gradu.


Predsjednik Hrvatsku udrugu umirovljenika i invalida rada Grada Vukovara Mirko Varga zahvalio se u ime svih članova naglasivši kako će novi prostiri biti puno pogodniji za aktivnosti koje Udruga provodi te da će sada moći organizirati i dnevna druženja u kojima će moći sudjelovati svih 450 članova koliko Udruga broji. „Većina naših članova su slabijeg imovinskog statusa te si ne mogu priuštiti druženja u ugostiteljskim objektima, a na ovaj način ćemo im organizirati razonodu u dnevnom boravku prostorija Udruge," objasnio je Varga.