{gallery}2016/06/23/03{/gallery} Grad Vukovar i Hrvatsko društvo Ljubljana svečano su potpisali Povelju prijateljstva.

U organizaciji Hrvatskog društva Ljubljana, već tradicionalno, 14. godinu za redom iz Vukovara prema Ljubljani kreće biciklistička karavana. Tim povodom u Gradskoj vijećnici Grada Vukovara potpisana je Povelja prijateljstva.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček rekao je kako se karavana održava povodom obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske, ali i Republike Slovenije. „Na ovaj način označavamo dugogodišnje prijateljstvo između Hrvatskog društva Ljubljana i Grada Vukovara. Ono je potvrda da Vukovar ima prijatelje i izvan Hrvatske i pokazatelj je prijateljske suradnje dva grada. Vjerujem da će Povelja prijateljstva ojačati naše odnose te da će karavana iz godine u godinu biti sve veća", istaknuo je Pavliček.

Predsjednik Hrvatskog društva Ljubljana Petar Antunović izrazio je zadovoljstvo što je na inicijativu Hrvatskog društva Ljubljana potpisana Povelja prijateljstva sa svim gradovima kojim prolazi put prijateljstva Vukovar-Ljubljana, a radi se o 11 hrvatskih i 4 slovenska grada. „Zahvaljujem se gradonačelnicima što su omogućili ovu tradiciju održati i nadam se da ćemo je svi zajedno prenijeti na mlađe generacije", dodao je Antunović.

Vođa biciklističke karavane Milan Pavelić pojasnio je kako karavana broji 36 biciklista, a ruta od Vukovara do Ljubljane iznosi 500 km i podijeljena je u tri etape.