{gallery}2016/06/23/05{/gallery} Ove je godine 26 učenika sedmih i osmih razreda osnovnih škola s vrhunskim rezultatima postignutim na natjecanjima u protekloj školskoj godini imalo priliku uživati u ljepotama Jadranskoga mora.

Sedmodnevno krstarenje je završilo 18. lipnja 2016. godine, a učenici su se sretno vratili svojim domovima prepuni dojmova.

Uspješno je provedeno i sedmodnevno ljetovanje na Korčuli-Lumbardi, koje se već drugu godinu zaredom organizira za djecu od 5. do 8. razreda iz braniteljskih i/ili socijalno ugroženih obitelji. Ljetne su radosti trajale od 13. - 20. lipnja 2016. godine.

Pod motom „Radost nam stvara ugostiti djecu Vukovara" u Tučepima je, pod budnim okom fra Nedjeljka Šabića, tamošnjeg župnika, organiziran doček i smještaj 50 djece iz Vukovara, u suradnji s Franjevačkim samostanom iz Vukovara. Mališani su 22. lipnja sretno stigli svojim domovima.

Prošlog su tjedna izvršene predbilježbe za ljetovanja koja slijede, a u organizaciji Grada Vukovara i Primorsko-goranske županije. Popunjeni su svi termini za ljetovanje u Velom Lošinju (09. srpnja – 16. srpnja 2016.; 16. srpnja – 23. srpnja 2016.; 23. srpnja – 30. srpnja 2016.). U svakom terminu osiguran je smještaj za 50 osoba. Moramo istaknuti kako je Grad Vukovar ove godine proširio ponudu ljetovanja i za učenike starijih uzrasta. Naime, ove godine, po prvi put i vukovarski srednjoškolci imaju priliku uživati na moru, a za njih je predviđen termin od 9. srpnja do 16. srpnja 2016. godine.

Također, popunjena su sva mjesta za ljetovanje u odmaralištu „Vladimir Nazor" u Crikvenici u razdoblju od 13. srpnja do 20. srpnja 2016. godine za ukupno 75 djece i voditelja. Ljetovanje za djecu obuhvaća punu pansionsku uslugu s tri glavna i jednim međuobrokom, 24 satni stručni pedagoški rad i nadzor stručnih suradnika.

Grad Vukovar financijski podupire i ljetovanje djece s poteškoćama u razvoju – učenika OŠ Josipa Matoša koji i ove godine ljetuju 10 dana u Supetru na otoku Braču u razdoblju od 24. lipnja do 04. srpnja 2016.

Ljetovanja u najavi

Ove se godine prvi put organizira ljetovanje za srednjoškolce ugostiteljskog smjera, a zahvaljujući suradnji i prijateljstvu braniteljskih udruga: Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara i Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Kaštela. Učenici će biti smješteni u Studentskom centru Kaštel, a osim uživanja u moru, stjecati će nove vještine u svojoj struci.

Sportske igre mladih nagrađuju mini ljetovanjem vukovarske mališane – sportaše koji su postigli odlične rezultate u sklopu Mjeseca sporta, koji je ove godine organiziran po prvi put u Gradu Vukovaru. Odaziv je bio izniman te je mnoštvo pobjednika različitih disciplina. Boravak u Splitu planiran je u razdoblju od 10. srpnja do 1. kolovoza 2016. godine, kada će biti organizirane i finalne utakmice, a pobjednici će imati priliku sudjelovati i u međunarodnim natjecanjima.
Zahvaljujemo svima na ukazanom povjerenju i želimo svima ugodne i nezaboravne trenutke na ljetovanju te mirno more.