{gallery}2016/08/03/02{/gallery} Osam članova udruge Biciklivo – rekreativo u 7 sati 3. kolovoza kod Bijelog križa na Dunavu krenulo je na put od Vukovara do Sinja.

Grad Vukovar je pokrovitelj ove biciklijade, a bicikliste su ispratili pročelnica UO za društvene djelatnosti Grada Vukovara Ana Živanović i član gradskog vijeća Robert Rapan te prijatelji i rodbina. Put od Vukovara do Sinja traje od 3. do 6. kolovoza. Na svom putu biciklisti će posjetiti i Grad Knin u kojem se ovoga tjedna slavi Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

– Danas ispraćamo Udrugu Biciklivo – rekreativo na njihovom putu prema Sinju. Ova udruga svake godine bira neki drugi grad kako bi se povezali i kako bi prenjeli lijepu poruku drugim gradovima. Nakon Knina i Bleiburga došao je red na Sinj što je vrlo lijepo jer su Vukovar i Sinj gradovi prijatelji. Ovime će se povodom 301. Sinjske alke dodatno povezati ova dva grada. Moram naglasiti da Grad Vukovar svakako podržava ovu udrugu budući da kroz godinu imaju nekoliko organizacija koje su vrlo posjećene i edukativnog su karaktera – rekla je Ana Živanović.

- Na trećem biciklističkom maratonu putujemo pod sloganom „Biciklom na Sinjsku alku“, a dolazak u Sinj očekujemo u subotu. Na put se upućuje osam biciklista: Ivan Kelava, Josip Budimir, Branislav Hegeduš, Kristijan Mihaljević, Kruno Papac, Goran Bendra, Dalibor Kaurinović i moja malenkost. Prve godine putovali smo u Knin pod sloganom „Naša žrtva za slavu vašu“, krenuli smo s Ovčare te smo time povezali najveću tragediju Domovinskog rata s ponosom i krunom hrvatske pobjede u Kninu. Prošle godine putovali smo u Bleiburg te smo time povezali žrtvu na Ovčari s žrtvom hrvatskog naroda u Bleiburgu. Ove godine želimo povezati vukovarski ponos s alkarskim ponosom u Sinju. Svakog dana plan nam je preći oko 150 km – rekao je predsjednik Udruge Biciklivo – rekreativo Damir Sabo te dodao kako se zahvaljuje Gradu Vukovaru na pokroviteljstvu biciklijade.

Izvor: www.hrv.hr