{gallery}2016/09/07/01{/gallery} Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Živanović posjetila je Centar za pomoć i njegu Primum u kojem je uspostavljen Call centar za potrebe projekta „Halo pomoć" koji provodi Grad Vukovar u partnerstvu s udrugom Lions club Vukovar. Tim putem pročelnica Živanović se upoznala s osobljem i djelovanjem centra u praksi i potrebama koji korisnici usluge „Halo pomoć" iskazuju.

Projekt „Halo pomoć" koji je u Vukovaru započeo prethodne godine se nastavlja, a u isti sufinancira Grad Vukovar kako bi se poboljšala kvaliteta života osobama starije životne dobi te potaknula svijest o skrbi za starije i o njihovim potrebama.

„Projekt je namijenjen starijim osobama koje žive same ili osobama s invaliditetom, a trenutno ga na području grada Vukovara koristi 35 osoba, dok ga je prošle godine koristilo 14 osoba", rekla je pročelnica Živanović te dodala kako je Grad Vukovar zbog velikog interesa korisnika ove godine za navedeni projekt izdvojio 21.000,00 kuna te time omogućio veći broj korisnika.

Nakon upoznavanja s radom Centra, pročelnica je u pratnji ravnateljice Centra za pomoć i njegu Primum Ivane Buday te tajnikom Lions cluba Vukovar Željkom Đekićem posjetila i jednu od korisnica usluge „Halo pomoć" u njezinom kućanstvu. Korisnica je pritom izrazila zadovoljstvo pružanjem navedene usluge te osjećajem sigurnosti koji joj ista pruža.