Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava je do kraja rujna ove godine svakog utorka i četvrtka osigurao besplatan izlet u Bizovačke toplice umirovljenicima s područja Grada Vukovara s 60 i više godina starosne dobi, a radi velike zainteresiranosti i pozitivnih iskustava umirovljenika na navedenom izletu.

Polazak iz Sotina je u 08.40 h, polazak iz Vukovara je u 09.00 h s autobusnog kolodvora, a s autobusnog kolodvora iz Borovo naselja (kod Radničkog doma) u 09.15 h. Povratak s izleta u Bizovačkim toplicama je u 18.00 h.

Grad Vukovar za navedeni izlet osigurava troškove prijevoza i ulaznice za Aquapolis u Sunčane toplice d.o.o.

Svi umirovljenici koji ispunjavaju gore navedene uvjete dužni su podnijeti zahtjev u Gradskoj upravi Grada Vukovaru uz dokaz o prebivalištu (preslika osobne iskaznice) i dokaz o mirovini (potvrda Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Područna služba Vukovar i/ili poslovne banke u kojoj primaju mirovinu i/ili presliku rješenja o priznavanju mirovine primjenom međunarodnog ugovora.

Izdvajanjem sredstava iz proračuna Grada Vukovara za navedeni izlet želimo naglasiti da pridajemo posebnu važnost umirovljenicima i poboljšanju kvalitete njihova života, a ujedno sprečavamo socijalnu isključenost te doprinosimo njihovom pozitivnijem i aktivnijem stavu prema životu.