{gallery}2016/10/05/02{/gallery} U Gradskoj vijećnici Grada Vukovara, gradonačelnik Ivan Penava ugostio je najmlađe sugrađane našeg grada – djecu dječjih vrtića Vukovar 1 i Vukovar 2, Društva „naša djeca" te predstavnike vukovarskih osnovnih škola s odgojiteljima i učiteljima.

U sklopu manifestacije Dječji tjedan kojeg organizira Društvo „Naša djeca„ Vukovar posjet gradonačelniku već je postala tradicija. Ove godine mališani su imali svog kandidata za gradonačelnika, koji bi, ukoliko osvoji mandat ukinuo spavanje u vrtićima, na jelovnik stavio pizzu i pomfri, a izbacio grašak. Roditelji bi morali slušati djecu i u gradu bi bilo još više igrališta. Izveli su i pokoju plesnu i glazbenu točku za gradonačelnika Penavu i postavili mu mnoga pitanja.

Vukovarski osnovnoškolci bili su ipak malo ozbiljniji. Predstavili su svoje školske uspjehe, zahvalili se na besplatnim udžbenicima i bilježnicama, ali i imali mnoge sugestije. Tako se rodila ideja za organizacijom škole skijanja u sklopu zimovanja, a brojni upiti su se odnosili na sigurnost djece u prometu na putu do škole ili dvorane za trening.

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava rekao je kako Grad Vukovar ima čitav niz mjera kojim nastoji roditeljima olakšati školovanje djece, od besplatnih udžbenika i bilježnica, prijevoza te pokrivanja troškova prehrane za djecu koja dolaze iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, do stipendija.

„Sve što činimo, činimo upravo za bolju budućnost grada Vukovara i za naše najmlađe koji su nositelji bolje budućnosti", istaknuo je gradonačelnik Penava.