{gallery}2016/10/06/06{/gallery} Zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Marijan Pavliček i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Živanović sudjelovali su u prigodnom programu obilježavanja Dječjeg tjedna koji su pripremila i na Trgu Republike Hrvatske izvela djeca Dječjih vrtića Vukovar 1 i Vukovar 2.

Organizator ovog događaja je Društvo "Naša djeca" Vukovar u suradnji s vukovarskim dječjim vrtićima, a isti se obilježava svake godine, prvog punog tjedna u mjesecu listopadu.

Djecu i odgojiteljice pozdravio je zamjenik gradonačelnika koji je po tom rekao kako je na Gradu Vukovaru obaveza da djeci omogući što bezbrižnije djetinjstvo. „upravo vođeni time diljem grada postavljamo ili saniramo dječja igrališta, kako bi djeca svoje vrijeme koje ne provode u vrtiću mogla provesti u igri s vršnjacima i obavljati razne aktivnosti na otvorenom", rekao je Pavliček te istaknuo dječji vrtić u gradskom naselju Mitnica koji je u fazi proširenja kako bi se povećao kapacitet i zadovoljile potrebe tamošnjeg stanovništva.

Pročelnica Živanović pojasnila je kako vukovarske vrtiće pohađa 695 mališana, upisanih u 6 objekata na području grada, a nada se da će se broj upisane djece u vrtiće s godinama povećavati kako bi budućnost grada Vukovara bila osigurana.

Poruka Dječjeg tjedna ove godine je „Ljubav djeci prije svega".