{gallery}2016/11/23/03{/gallery} Humanitarna akcija "Vukovaru Za Dar" održat će se tradicionalno 20. puta u organizaciji Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara Zadar, Zadarske županije i Grada Zadra uz sudjelovanje djece osnovnih i srednjih škola te vrtića, a usmjerena je obiteljima u Vukovaru koji žive u socijalno teškim uvjetima.

Humanitarni konvoj kreće iz Zadra 5.prosinca 2016. godine, a do tada će škole i vrtići prikupljati prehrambene i higijenske proizvode . Svi koji žele pomoći mogu donirati hranu ili higijenske potrepštine, mogu ih dostaviti u Osnovnu školu Šimuna Kožičića Benje od petka, 2. prosinca do nedjelje 4. Prosinca.

Kao i svake godine na Narodnom trgu u Zadru, u subotu, 3. prosinca održat će se prigodni program zadarskih pjevača i klapa uz prigodnu prodaju radova djece iz zadarskih vrtića. Tom prigodom svi građani koji žele pomoći, svoje pakete mogu donijeti na trg.

Kako je istaknula počasna predsjednica Udruge časna sestra Melhiora Biošić, ljudi u Vukovaru žive u teškim uvjetima, a Caritas Vukovarske nadbiskupije skrbi o velikom broju obitelji.
„Tim ljudima je potrebna naša pomoć, svake godine sve više", rekla je sestra Melhiora.

Na taj način će se prikupiti najpotrebnije za žitelje Vukovara, a naša djeca će kroz ovu akciju osjetiti ozračje i blagodat davanja, pomoći i ljubavi za Domovinu i bližnjega.

Na konferenciji za novinare govorili su još Milena Ikić, pročelnica Upravnog odjela za pravne i zajedničke poslove Zadarske županije, Anita Gržan Martinović, predstavnica Grada Zadra, Eva Zubović predsjednica Hrvatske udruge katoličkih medicinskih sestara i tehničara Zadar, Marko Marin ravnatelj OŠ Šimuna Kožičića Benje, Tomislav Grbin, ravnatelj Prirodoslovno grafičke škole Zadar i Jasminka Sorić u ime tvrtke „Odlagalište sirovina" koja od početka pomaže akciju.