{gallery}2016/11/25/07{/gallery} Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Živanović primila je u Gradskoj vijećnici kadete Taekwondo reprezentacije Hrvatske koji u Vukovaru borave povodom održavanja 3. kupa veleposlanika Koreje – 5. međunarodnog taekwondo natjecanja koje se u Vukovaru organizira u povodu obiljeđžavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

„Iznimna nam je čast i zadovoljstvo primiti Hrvatsku kadetsku taekwondo reprezentaciju i upoznati mladost s bližom poviješću grada Vukovara", rekla je pročelnica Živanović te naglasila kako Grad Vukovar nastoji poticati sva sportska događanja i sportski duh, a posebno ovo natjecanje posvećeno obilježavanju 25. obljetnice stradanja grada Vukovara.

Predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara Franjo Šoljić rekao je kako se turnir organizira petu godinu za redom, a ove godine na važnosti istog daje i pokroviteljstvo PRH Kolinde Grabar-Kitarović i Ministarstva hrvatskih branitelja.

Zamjenik predsjednika Hrvatskog taekwondo saveza Nikola Pemper dodao je kako je ovo jedan od masovnijih i važnijih taekwondo turnira te kako će reprezentacija obići memorijalna mjesta u gradu Vukovaru te time upoznati svoje mlade članove s vukovarskom tragedijom.

Reprezentacija se pohvalila i osvajačicom europskog zlata u kadetskoj kategoriji na nedavno održanom natjecanju u Rumunjskoj, Nikom Klepac, članicom Taekwondo kluba Medvedgrad iz Zagreba kojoj je za izvrstan plasman, ali i sjećanje na Vukovar i nadolazeći turnir u ime Grada Vukovara pročelnica Ana Živanović uručila vukovarski Vodotoranj.