{gallery}2016/12/13/01{/gallery} Zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Marijan Pavliček, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Živanović te predstavnici svih osnovnih i srednjih škola s područja grada Vukovara nazočili su predaji donacije institutskih knjižnih izdanja koje je donirao Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje povodom dana sjećanja na žrtvu Vukovara, a koje je upriličeno u OŠ Dragutina Tadijanovića.

Tom prigodom osnovnim i srednjim školama grada Vukovara donirana su sljedeća institutska knjižna izdanja: Prvi školski pravopis hrvatskoga jezika, Početno pisanje na hrvatskome jeziku, 555 jezičnih savjeta, Hrvatski pravopis, Hrvatski na maturi sa zadatcima za vježbu i Školski rječnik hrvatskoga jezika.

„Odlučili smo donirati naša izdanja koja su važna za školsku djecu, a siguran sam da će im pomoći za što kvalitetnije svladavanje hrvatskog jezika. Mislim da poseban povod za ovako skroman poklon nije ni potreban. Vukovar i njegova djeca zaslužuju daleko više, a mi smo dali jedan mali prilog. Nadam se da će to potaknuti i druge da se odvaže na slične donacije jer svi trebamo pomoći onoliko koliko možemo", rekao je Željko Jozić, predsjednik Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje te dodao kako se nada da ovo nije zadnji susret, a bit će prilike da se nešto slično učini i u budućnosti.
U ime Grada Vukovara Institutu za hrvatski jezik i jezikoslovlje se zahvalio zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Marijan Pavliček. „Riječ je o zaista vrijednoj donaciji koja će služiti djeci u vukovarskim školama. Vjerujem da je ovo još jedan dokaz da Vukovar ima prijatelja diljem Republike Hrvatske i od srca im hvala na ovoj donaciji", kazao je Pavliček.

„Djeca će ovime imati mogućnosti za stjecanje dodanih znanja i napredovanja, a olakšana će im biti i priprema za državnu maturu. Nadam se da će stečenim znanjem biti uspješniji i u budućem školovanju, a na taj će način stjecati dodatna iskustva. Mi ćemo time dobiti nove obrazovane osobe koje će u budućnosti voditi grad Vukovar", zaključuje Živanović i naglašava kako je donacija lijepa i plemenita gesta.

„Prije svega zahvaljujem se Institutu na donaciji. Knjige će nam svakako pomoći jer su doista vrijedne. Obogatit će našu građu u knjižnici te samim time poslužiti našim učenicima, kojih ima oko 360, da steknu nova znanja.
Učenici OŠ Dragutina Tadijanovića upriličili su glazbeno-scenski program kojim su dodatno obogatili događaj.