{gallery}2016/12/16/07{/gallery}Zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Marijan Pavliček svečano je, uz prigodni program otvorio vukovarsko gradsko klizalište.

„Ovo je 600 kvadrata ledenog raja namijenjenih prvenstveno našim najmlađim sugrađanima. Zahvaljujem se ovim putem svim sponzorima koji su omogućili da i ove godine Vukovarci mogu uživati na ledu", rekao je Pavliček.

Klizalište financira 20 sponzora. Borovo d.d.,, Croatia osiguranje, Naš dom, Prima, Gradnja d.o.o., Planum građenje d.o.o. i mnogi drugi koji su prikupili 126 tisuća kuna, a od toga 75 tisuća kuna doniralo je Prvo plinarsko društvo kao glavni sponzor.

Izvršni direktor PPD-a za distribuciju Marko Horvacki rekao je kako je ovo akcija koju vrlo tvrtka vrlo rado podržava. „Drago nam je vidjeti djecu koja se raduju i koja kližu. Malo koji grad se može pohvaliti besplatnim klizalištem stoga rado podržavamo gradonačelnika, zamjenika te rad Gradske uprave", zaključio je Horvacki.

Otvorenje su svojim nastupom uveličale Mažoretkinje grada Vukovara kao i posebni gosti, hokejaši zagrebačkog Medveščaka, koji su s rekreativcima i članovima Kluba hokeja na ledu Komarci odradili kratki trening i malu školu hokeja na ledu.

Prvi put Vukovar je posjetio Splićanin Goran Bezina, hokejaš Medveščaka koji kaže kako je ponosan te kako mu je drago da je napokon u Vukovaru
„Hokej je lijep sport, nekad možda malo grub ali ipak lijep, kako zbog brzine igre tako i zbog tehnike. Preporučujem svakom da ga proba, a možda i mi danas ovdje nađemo neki mladi talent", rekao je Bezina.

Posjetitelje tijekom cijele sezone klizanja očekuju topli napitci i blagdanski ugođaj na 600 kvadratnih metara leda, a korištenje klizališta i klizaljki je besplatno. Klizalište je otvoreno svakog dana od 09.00 do 21.00 sat.