Grad Vukovar uspješno nastavlja provoditi dječje ljetovanje za vukovarsku djecu. Do sada je 230 djece krstarilo Jadranom, ljetovalo na Korčuli/Lumbardi i Lječilištu Veli Lošinj u tri termina. Danas je održan šesti roditeljski sastanak vezano uz odlazak djece na besplatno ljetovanje u Dugu Uvalu.
Zahvaljujući višegodišnjoj uspješnoj suradnji s Gradom Zagrebom, vukovarskim mališanima je omogućeno besplatno ljetovanje u Dugoj Uvali, u hostelu „Cvrčak" za 125 djece i 8 voditelja, u terminu od 08. do 15. kolovoza 2017. godine. Tim plemenitim činom Grad Zagreb je pokazao veliku osjetljivost i dokaz da nas nisu zaboravili, posebno djecu koja nisu u mogućnosti otići na more.

Nadalje, zahvaljujući dobroj suradnji i prijateljstvu braniteljskih udruga: Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara i Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Kaštela, besplatno ljetovanje se nastavlja u Kaštel Štafeliću za 15 srednjoškolaca Strukovne škole Vukovar, u terminu od 12. do 19. kolovoza 2017. godine.