Savjet za branitelje gradonačelnika Grada Vukovara polaganjem vijenca i paljenjem svijeća obilježio je godišnjicu pogibije Petra Kačića, jednom od poginulih zapovjednika Sajmišta.

Petar Kačić bio je zapovjednik obrane Sajmišta, dijela Vukovara koji je bio najizloženiji učestalim žestokim pješačkim napadima udruženih srbočetničkih paravojnih postrojbi i JNA, obilno potpomognutih neprestanim granatiranjem. Poginuo je u borbama prije točno 26 godina, odnosno 2. listopada 1991. godine. Preživjeli branitelji podsjećaju da je Kačić smrtno stradao nakon jednoga od napada. Kada je napad završio Kačića je pokosio rafal iz skrivenoga tenka. Prevezli su ga do bolnice, pokušali reanimirati ali nisu uspjeli.

Kao i mnogi njegovi suborci Petar Kačić, ratnog imena „Srednji Bojler", vjerovao je kako može obraniti svoj dom i zaštititi obitelj. Vukovar je pao, a njegov sin Igor ubijen je na Ovčari te je najmlađa pronađena žrtva u masovnoj grobnici. Od majke, Petrove supruge Irene, odvojio ga je Veselin Šljivančanin ispred vukovarske bolnice 20. studenoga 1991. odgovorivši na pitanje zašto dijete odvaja od majke s: „To će se sve proveriti". Igor je imao 16 godina.

Vukovar je danas poznat kao Grad heroja, a za to je, između mnogih, svakako zaslužan i Petar Kačić „Srednji Bojler".