Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček pozdravio je sudionike završnice Europskog tjedna sporta. Događaj je u Vukovaru obilježen brojnim sportskim aktivnostima kao što su ulične trkačke i biciklističke utrke, aqua aerobic, turnir u nogometu, tenisu, karateu i dr.
Organizatori projekta su Središnji državni ured za sport, Grad Vukovar, Sportski objekti Vukovar i Zajednica sportskih udruga Grada Vukovara, a projekt je financiran sredstvima Europske komisije.

Zamjenik gradonačelnika Pavliček podsjetio je kako je Vukovar jedan od rijetkih gradova koji imaju tako dobro izgrađenu sportsku infrastrukturu te da se u krugu 100 metara nalaze sportska dvorana, bazeni, teniski tereni i nogometno igralište.
„Grad Vukovar rad preko 60 sportskih klubova i udruga financira s preko 4 i pol milijuna kuna, a s ciljem da se što više djece i mladih bavi sportom," rekao je zamjenik gradonačelnika uvjeren kako će se takva podrška nastaviti i ubuduće.
Cilj Europskog tjedna sporta je poticanje Europljana na aktivniji život te podizanje svijesti o dobrobitima bavljenja sportom, rekreacijom i općenito tjelesnim aktivnostima. U vidu toga, aktivnosti Europskog tjedna sporta namijenjene su svim dobnim skupinama neovisno o kondiciji i životnim navikama.
Stolnotenisačica Sandra Paović, uspješna vukovarska sportašica sudionicima je govorila o sportu kao načinu života. Svoju je sportsku karijeru započela još u vrtiću te je sve okupljene pozvala da što češće uživaju u sportu.