Održan pripremni sastanak za organizaciju 16. međunarodnog nogometnog turnira Memorijal vukovarskih branitelja U 14. Gradonačelnik Grada Vukovara primio je delegaciju Hrvatskog nogometnog saveza koju su činili glavni instruktor Sreten Ćuk, instruktor Ivan Bedi, administrator natjecanja mlađih uzrasta Hrvoje Hrkač i viši savjetnik predsjednika Zorislav Srebrić te članove organizacijskog odbora Ivu Bogdanovića, Slavka Jurića i Ivu Kovačića.
Na sastancima se razgovaralo o kalendaru natjecanja, usklađivanju s programskim aktivnostima HNS-a, aktualnim izazovima i mogućnostima za dodatno poboljšanje suradnje u budućnosti.
Memorijal vukovarskih branitelja ove se godine održava po 16. put, a od 26. do 29. travnja nastupit će 16 momčadi u četiri skupine.
Turnir je posvećen poginulim i nestalim vukovarskim braniteljima i sjećanju na junačke dane iz Domovinskog rata 1991.g. Turnir je osmišljen tako da se uz natjecanje mladih nogometaša, starosti 12 – 14 godina, trajno svake godine, obnavlja sjećanje na poginule i nestale vukovarske branitelja i njihovu ulogu u obrani Grada Vukovara i suvereniteta Republike Hrvatske. Na turniru sudjeluje 14 ekipa iz hrvatske nogometne lige, 3 ekipe iz inozemstva i jedna ekipa selekcije grada Vukovara.
U pripremnome vremenu nastojat će se osigurati noćenje u Vukovaru za sve ekipe i natjecatelje. Gradonačelnik Penava istaknuo je važnost održavanja ovakvih sportskih natjecanja koja osim memorijalnog i sportskog aspekta imaju i dodatnu vrijednost za cijeli grad u vidu povećanja ugostiteljske i trgovačke djelatnosti.