Održan je 330 kilometara dugi memorijalni ultramaraton „Od velikog do malog Vukovara", odnosno od Vukovara do Sunje. Sudjelovalo je 50 trkača iz pet udruga - Heroji ne umiru iz Gornje Gračenice, Udruga maratonaca Glasnici istine Virovitičko-podravske županije, Udruga branitelja liječenih od PTSP-a iz Orahovice, Baraber extreme team iz Belišća i rekreativci grada Našica.
Sunja je kao i Vukovar teško stradala u Domovinskom ratu te ih ovaj ultramaraton simbolično spaja, a sudionici ultramaratona trče ga kako se ne bi zaboravile žrtve Domovinskog rata.

Maratonce su prije polaska pozdravili Zlatko Zaoborni, član Savjeta za branitelje gradonačelnika Grada Vukovara i Franjo Šoljić, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara.
Ultramaratonci su u Sunju pristigli u nedjelju gdje su na mjesnom groblju u Sunji maratonce dočekali župani i načelnici Virotitičko-Križevačke županije i Sisačko Moslavačke županije i načelnici kao izaslanici Pakraca i Vukovara.
Nakon dolaska maratonaca na groblje položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule branitelje i civile. Nakon toga uzvanici i gosti su se zaputili u mjesni dom gdje su podijeljene zahvalnice i pokloni za sve maratonce. Upriličen je i kulturno umjetnički program koga su izvele Sunjanke iz Sunja.