Grad Vukovar, kao i prethodnih godina, a povodom nadolazećeg blagdana Uskrsa, isplatit će jednokratnu novčanu naknadu (uskrsnicu) korisnicima prava na naknadu za troškove stanovanja sa socijalnim statusom u iznosu od 250,00 kn po korisniku (samac/obitelj) za 265 korisnika temeljem Odluke o socijalnoj skrbi Grada Vukovara. Iz proračunskih sredstava Grada Vukovara za ovu vrstu pomoći izdvojeno je 66.250,00 kn.

„Želja nam je bila pomoći našim socijalno ugroženim građanima kako bi uskršnje blagdane proživjeli sa svojim obiteljima u miru i dostojanstveno uz tradicionalni zajednički obiteljski objed," rekao je gradonačelnik Penava poželjevši prilikom blagdana Uskrsa svim građanima nadu u bolju budućnost.

Navedeno pravo isplatit će se u podružnici FINA – Financijske agencije u Vukovaru, Olajnica 19, u razdoblju od 23. ožujka 2018. god. do 30. travnja 2018. godine.

Nadalje, Grad Vukovar osigurao je i prigodne poklon pakete za Uskrsne blagdane za korisnike Pučke kuhinje u Vukovaru koji su jedni od socijalno najugroženijih skupina ljudi.

Za korisnike Pučke kuhinje u Vukovaru osigurano je 90 prigodnih paketa za uskrsne blagdane u vrijednosti do 180,00 kn po paketu. Iz proračunskih sredstava Grada Vukovara za ovu vrstu pomoći izdvojeno je 16.184,36 kn.

Podjela navedenih paketa vršit će se u prostorijama Pučke kuhinja u Vukovaru u razdoblju od 23. do 30. ožujka 2018. god.