Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava na stadionu „Ivan Barun" u Bogdanovcima otvorio je Međunarodni nogometni turnir U-14 16. Memorijal vukovarskih branitelja.

Turnir U-14 igra se od 27. do 29. travnja igra na četiri stadiona, na Gradskom stadionu u Vukovaru, stadionu HNK Mitnica, Igralištu HNK Radnički i stadionu „Ivan Barun" u Bogdanovcima.
Uz domaći HNK Vukovar 1991, NK Hrvatski dragovoljac, sudjeluje 16 prvoligaških ekipe iz cijele Hrvatske i dijaspore.
„Turnir vukovarskih branitelja U-14, uvijek promoviramo i ističemo drugim savezima, Međunarodnom olimpijskom odboru jer je primjer kako to treba izgledati ako se želi pomoći ovome kraju i Vukovaru. Ne može se doći jedan ili dva dana i misliti da je to dovoljno. Naravno da nam je i to bitno, ali ako se želi konkretna pomoć promocije vrijednosti Domovinskog rata, nastavak borbe za našu priču i samostalnu neovisnu modernu Hrvatsku državu, državu po mjeri onda je potreban ovaj trud i rad. Znam da je svima vama teško jer ste svi iz gradova koji su relativno daleko Vukovaru, ali to je jedini način njegovanja uspomene na Vukovar i na Domovinski rat u bilo kojem dijelu Hrvatske bio. Ono što je specifičnost ove godine i što mi je iznimno drago da se turnir otvara u Bogdanovcima koji su to zaslužili u vremenima kada je bilo najteže, a tako je ostalo i nakon rata. Ekipe pred nama su budućnost hrvatskog nogometa te će sigurno neki od ovih dečki ponosno nositi dres vatrenih u budućnosti," rekao je gradonačelnik Penava te pozvao selekcije iz inozemstva da razviju poruku, transparent na kojemu je pisalo „Vukovar u srcu" poručujući kako su upravo ti mladi ljudi iz dijaspore i iz naših klubova najbolji garant da kako sada stoje iza ovog transparenta da će tako stajati i u budućnosti.
„I dok tako budu zajedno stajali iza naših tradicionalnih vrijednosti od kojih je jedna svakako i Domovinski rat i Vukovar, za našu državu i našu budućnost nema brige," naglasio je gradonačelnik Penava.

Izaslanik ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda Krunoslav Šeremet ravnatelj Memorijalnog centra Vukovar je istaknuo kako su ovakva natjecanja hvale vrijedan primjer zajedništva hrvatskih branitelja te održavaju uspomenu na hrvatske vitezove i podsjećaju nas na povijesni značaj i vrijednosti koje je Domovinski rat ostavio u nasljeđe našem društvu.