Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa svojim je zamjenicima Marijanom Pavličekom i Ivanom Mujkić povodom proslave Dana grada Vukovara u svome je uredu primio male Vukovarce koji rođendan slave 3. svibnja.

Na javni poziv gradonačelnika, koji je uputio roditeljima djece s područja grada Vukovara, a rođena su 03. svibnja i nisu navršili 18 godina života, odazvali su se roditelji Naćuk Mihaela, rođenog 03. 05. 2013. godine, Jergić Elene, rođene 03. 05. 2010. godine, Pencinger Leona, rođenog 03. 05. 2008. godine i Vanese Međeši, rođene 03. 05. 2015. godine.
Gradonačelnik Penava uputio je djeci i roditeljima čestitke za rođendan te im za sjećanje na taj trenutak uručio i prigodne darove.
Također, djecu su upitali za prijedloge što bi željeli popraviti u Vukovaru te su učenici škole Nikole Andrića istaknuli kako žele obnovljenu školu.
„Vukovarsko rodilište iz godine u godinu bilježi porast djece pa je tako i baš jučer rođena najmlađa Vukovarka. Grad Vukovar brojnim mjerama nastoji osigurati brojnost mladih obitelji i olakšati im život u našem gradu," rekao je gradonačelnik ističući najnoviju pronatalitetnu mjeru sufinanciranja troškova stanovanja obiteljima s troje i više djece mlađih od 16 godina koju trenutno koristi 118 obitelji.