Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava u Gradskome društvu Crvenog križa Vukovar sastao se s članovima Udruge hrvatskih branitelja Petrokemije koji već tradicionalno od 2002. godine u Vukovaru daruju krv.
"I ove godine šezdesetak članova UHB Petrokemije po šestnaesti put došli su u Vukovar na Memorijalno darivanje krvi KRAJINOVIĆ-SOVIĆ. Ova plemenita gesta nam još jednom pokazuje kako Vukovar ima prijatelje diljem Hrvatske i šire," rekao je gradonačelnik Penava zahvaljujuće se članovima UHB Petrokemije.
Od 2004. godine s bolnicom u Vukovaru potpisali su i Povelju o prijateljstvu i suradnji te se od tada darivanje krvi provodi pod nazivom Memorijalno darivanje krvi KRAJINOVIĆ-SOVIĆ.
Branitelji Petrokemije, d.d. Kutina do sada su darovali preko 280 litara krvi gradu Vukovaru, odnosno Zavodu za transfuziju Osijek.

Ivan Krajinović radnik Petrokemije i hrvatski branitelj Vukovara koji je nakon pada grada zarobljen i odveden na Ovčaru gdje je ubijen zajedno sa svim zarobljenim hrvatskim braniteljima. Miljenko Sović bio je dugogodišnji predsjednik dobrovoljnog društva darivatelja krvi Petrokemije.

Branitelji Petrokemije tijekom svog boravka u Vukovaru obiđu i Memorijalno groblje, Ovčaru te spomen obilježja hrvatskim braniteljima u Borovu selu i na Trpinjskoj cesti gdje se odaju počasti braniteljima te se polože vijenci i zapale svijeće.