Grad Vukovar i ove godine organizira besplatno ljetovanje za djecu vukovarskih škola od završenog 5. do završenog 8. razreda osnovnih škola s područja grada Vukovara.
U organizaciji Grada Vukovara i Savjeta za branitelje pun autobus malih Vukovaraca otišao je na već tradicionalno sedmodnevno ljetovanje na Korčulu. Djeca će od 18. – 26. lipnja biti smještena u Vatrogasnome domu, a o njima brinu tri pratiteljice iz Vukovara.
Prva grupa Vukovaraca za koje je organizirano besplatno ljetovanje na krstarenju je Jadranom od 16. do 23. lipnja zahvaljujući brodarskoj tvrtki Katarina-line iz Opatije koja osmu godinu zaredom omogućava sedmodnevno krstarenje brodom Kneža raznim rutama. Na krstarenje Jadranom ove su godine otišla djeca koja su postigla zapažene rezultate na školskim i vanškolskim natjecanjima, a pritom su i odlični učenici, a na prijedlog osnovnih škola s područja grada Vukovara.
Ovoga ljeta gotovo će 500 Vukovaraca besplatno ljetovati i to na Korčuli, Lumbardi, Čiovu, Velom Lošinju, Vrsima, Kaštelama i Crikvenici.