Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava pozdravio je sve okupljene na obilježavanju 17. Dana Kudeljaraca održanom u Vukovaru.
"Kao i svake godine, ovdje smo s članovima HNK Radnički na čelu s predsjednikom Danijelom Rehakom gdje se prisjećamo 28 članova HNK Radnički poginulih u Domovinskome ratu, ali jednako tako vrlo rado dolazimo na ovu manifestaciju koja okuplja sve Kudeljarce te građane Trokuta, Budžaka i Krive Bare. Prisjećamo se vrijednosti koje su pomalo već izblijedile jer se nove generacije slabo sjećaju početaka razvoja Vukovara kada je upravo na ovome mjestu djelovao jedan od prvih pogona u kojemu se obrađivala kudelja. Dobro je doći ovdje i kroz druženje prisjetiti se tih vremena. Na licima ljudi vidi se kako se rado kroz uspomene prisjećaju tih vremena," rekao je gradonačelnik Penava.
Danu Kudeljaraca nazočili su Kudeljarci ne samo iz Vukovara, nego i iz Hrvatske. Ova je manifestacija tradicionalno okupljanje građana južnog dijela grada odraslih na nekadašnjoj Kudeljari koji ne žele zaboraviti svoju mladost i djetinjstvo provedeno u siromaštvu i borbi za bolji život, ali i zajedništvu koje ih i dan danas veže.
Predsjednik HNK Radnički Danijel Rehak rekao je kako se okupljaju prisjećajući se prijatelja koje su izgubili u Domovinskome ratu, ali zato što se na prostoru Vukovara Petrovo obilježava u sjećanje na dane kada su Vukovarci živjeli na Dunavu i s Dunavom.
"Vukovarci su nakad živjeli od ribe i rada na Dunavu. Kao djeca imali smo sličan doručak ovome koji danas ovdje spravljamo," rekao je Rehak.
Dan Kudeljaraca započeo je polaganjem vijenca i paljenjem svijeća u spomen na sve članove HNK Radnički poginule u Domovinskom ratu te molitvom koju je izgovorio fra Slavko Milić, župnik župe sv. Josipa Radnika. Druženje je nastavljeno uz ručak, pjesmu i sportske igre.