Već treću godinu za redom Grad Vukovar organizira besplatne jednodnevne izlete za umirovljenike s područja grada Vukovara s 60 i više godina starosne dobi. Navedeni izleti organizirani su svakog utorka na dan umirovljenika u Bizovačkim toplicama za 200 umirovljenika, a počevši od 10. 07. do 04. 09. 2018. godine.
Izdvajanjem sredstava iz proračuna za navedene izlete Grad Vukovar pridaje posebnu važnost starijim i nemoćnim osobama te nastoji poboljšati kvalitetu njihovih života u vidu zajedničkog druženja.
Bizovačke toplice obiluju sadržajima koje mogu zadovoljiti sve potrebe posjetitelja kao i umirovljenika grada Vukovara. Navedene toplice su prema cjeniku najpovoljnije toplice jer osiguravaju razne popuste kao što su popust za umirovljenike i popusti za grupe od 20 i više osoba, a prema udaljenosti su najbliže toplice gradu Vukovaru.
„S ovim smo projektom krenuli još kada u našem gradu nije funkcionirao bazen te su Bizovačke toplice bile najpogodnije mjesto, ponajprije zbog sadržaja koje nude našim umirovljenicima. Kroz osluškivanje želja naših građana treće životne dobi i s osjećajem za njihove potrebe odlučili smo se kako su Bizovačke toplice sa sadržajima koje nude, ali i izvorima ljekovite termalne vode pravi izbor za nastavak ovoga projekta. I ove se godine nadamo uspješnoj realizaciji kakvu smo imali i proteklih godina," rekao je gradonačelnik poželjevši umirovljenicima dobru zabavu u Bizovačkim toplicama.
Tajnik Hrvatske udruge umirovljenika i invalida rada grada Vukovara Mirko Varga potvrdio je kako ovi izleti zaista mnogo znače umirovljenicima koji im se svake godine raduju i s nestrpljenjem ih očekuju.
„Riječ je o populaciji od 65 do 80 godina koja je zainteresirana za kupanje u termalnim vodama, a često nisu u financijskoj mogućnosti priuštiti si odlazak često te im besplatni izleti jako dobro dođu," potvrdio je Varga.
„U proračunu je za ovaj projekt predviđeno 100 000 kuna, a kako je ulaznica za Bizovačke toplice poskupjela, s umirovljenicima smo postigli dogovor kako će participirati s iznosom od 10 kn koji su i oni sami pozdravili jer je iznos simboličan no ipak potvrđuje određenu ozbiljnost i sigurnost sudjelovanje," istaknula je pročelnica nadležnog odjela Marina Sekulić.
Korisnici jednodnevnih izleta umirovljenika u Bizovačke toplice dužni su osobno podnijeti zahtjev u prostorijama Hrvatske udruge umirovljenika i invalida rada Grada Vukovara (vila Fatma) na adresi: 204. vukovarske brigade 6 u Vukovaru uz slijedeće dokaze koji se donose samo prilikom prvog upisa:
• dokaz o prebivalištu (preslika osobne iskaznice) i
• dokaz o mirovini na uvid (potvrda Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Područna služba Vukovar i/ili poslovne banke u kojoj primaju mirovinu i/ili presliku rješenja o priznavanju mirovine primjenom međunarodnog ugovora).
Zahtjev za jednodnevni izlet u Bizovačke toplice može se podnijeti svakim radnim danom od 09.00 h do 12.00 h za jedan navedeni izlet. Za svaki daljnji navedeni izlet mora se podnositi zahtjev.
Sufinanciranje jednodnevnih izleta umirovljenika u Bizovačke toplice odnosi se na troškove prijevoza u cijelosti i dijela ulaznice za Aquapolis u Sunčane toplice d.o.o. u iznosu od 24,00 kn po korisniku. Cijena ulaznice za Aquapolis u Sunčane toplice d.o.o. utorkom na dan umirovljenika iznosi 34,00 kn, a svaki korisnik je dužan osigurati razliku u iznosu od 10,00 kn koja se predaje prilikom podnošenja zahtjeva.
Ako korisnik prilikom podnošenja zahtjeva nije osigurao razliku od 10,00 kn do pune cijene ulaznice za Aquapolis u Sunčane toplice d.o.o., ne može podnijeti zahtjev.

Prijevoz u Bizovačke toplice organiziran je na slijedeći način:
• polazak iz centra Sotina u 08:30 h,
• polazak s autobusnog kolodvora u Vukovaru je u 09:00 h te
• polazak s autobusnog kolodvora iz Borova naselja (kod Radničkog doma) u 09:15 h.
• Povratak s izleta u Bizovačkim toplicama je u 18:00 h.