Održana je uvodna konferencija EU projekta naziva „STEP-UP – unaprjeđenje i razvoj stručne prakse za studente VEVU“ čiji je cilj unaprjeđenje i provedba stručne prakse za studente Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru, a kako bi im se omogućilo stjecanje praktičnih znanja i vještina te povećanje zapošljivosti.

Projekt je u iznosu od 85% sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, a njegova ukupna vrijednost je 3.991.785,30 kuna.

Korisnik projekta je Veleučilište „Lavoslav Ružička“ Vukovar, a partneri na projektu su VURA, Učilište Studium i Ekonomska škola Vukovar.

Uvodnoj konferenciji nazočio je zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Filip Sušac koji je istaknuo važnost projekta kroz činjenicu da on izravno povezuje studente s poslodavcima. „Kako i sam naziv projekta govori, krećemo se prema naprijed u smislu razvoja onoga što studentima u njihovom obrazovanju zaista nedostaje, a to je stručna praksa. Izuzetno je pohvalno da će studenti na ovaj način po završetku fakulteta i stjecanja diplome biti spremni za tržište rada i sve izazove koje ono za njih predstavlja.“, rekao je zamjenik Sušac te korisniku i partnerima projekta zaželio sreću u njegovoj daljnjoj provedbi.

„Od 100 apliciranih projekata na području Republike Hrvatske, naš projekt je među 30 odabranih što potvrđuje uspješnost našeg zajedničkog rada.“, dala je zaključiti direktorica Razvojne agencije Vukovar Vedrana Žilić.

Dekan Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ Vukovar Željko Sudarić ovom prigodom istaknuo je prednosti projekta od kojih je najvažniji taj da će studenti upravnog i poslovnog usmjerenja dodatnom edukacijom biti pripremljeni za tržište rada.