Od danas, svakog utorka ovoga ljeta po četiri autobusa krenuti će put Bizovačkih toplica, a vukovarski umirovljenici i ove godine imaju mogućnost odlaska na jednodnevni izlet u Bizovačke toplice i uživanja u zajedničkom druženju.

Prvoj grupi umirovljenika, čak njih 160, sretan put i ugodan boravak na jednodnevnom izletu poželio je gradonačelnik Ivan Penava, zamjenik gradonačelnika Filip Sušac te pročelnik resordnog odjela Dražen Kobašević.

Izuzetno zadovoljstvo ovim projektom, na koji se vukovarski umirovljenici rado odazivaju, a koji je usmjeren ka skrbi za umirovljenike u gradu Vukovaru izrazio je gradonačelnik Penava naglasivši kako je ovo šesta godina da Grad Vukovar organizira besplatne jednodnevne izlete u Bizovačke toplice za umirovljenike s područja grada Vukovara. „Šesta godina organizacije ovog zaista uspješnog projekta predstavlja nam posebno zadovoljstvo jer našim sugrađanima treće životne dobi možemo omogućiti dodatne sadržaje i aktivnosti. Suradnja s Hrvatskom udrugom umirovljenika i invalida rada grada Vukovara, ali i ona s Bizovačkim toplicama zaista je kvalitetna, stoga nas ne iznenađuje veliki odaziv samih umirovljenika. Danas smo ispratili četiri autobusa sa 160 vukovarskih umirovljenika koji će provesti kvalitetno vrijeme, a njihova energija i veselje kazuje nam puno o izvrsnosti ovoga projekta.“, dao je zaključiti gradonačelnik Penava.

Iz Proračuna Grada Vukovara za ovu namjenu izdvojeno je 100.000 kuna, a sufinanciranje jednodnevnih izleta odnosi se na troškove prijevoza u cijelosti i dijela ulaznice za Bizovačke toplice u iznosu od 26,00 kuna po korisniku, dok je svaki korisnik, u svrhu sigurnosti odlaska na izlet, dužan osigurati razliku u iznosu od 10,00 kuna, budući je cijena ulaznice 36,00 kuna.

Bizovačke toplice obiluju sadržajima koje mogu zadovoljiti sve potrebe posjetitelja kao i umirovljenika grada Vukovara. Navedene toplice su prema cjeniku najpovoljnije toplice jer osiguravaju razne popuste kao što su popust za umirovljenike i popusti za grupe od 20 i više osoba, a prema udaljenosti su najbliže gradu Vukovaru.