Grad Vukovar i Turistička zajednica grada Vukovara proveli su javni natječaj naziva „Vukovarski cvijet 2021.“ za izbor najljepše okućnice na području grada Vukovara, a s ciljem očuvanja i uređenja okoliša te poboljšanja boravka turista u destinaciji.

Na natječaj su se mogle prijaviti sve fizičke osobe s prebivalištem na području grada Vukovara, iznajmljivači registrirani za obavljanje djelatnosti iznajmljivanja, vlasnici ugostiteljskih objekata iz kategorije restorani, barovi te ustanove za odgoj i obrazovanje s područja.

Natjecati se moglo u 5 kategorija ovisno o uvjetima koje su ispunjavali prijavljeni kandidati – od najljepše okućnice privatne kuće, balkona, okućnice iznajmljivača, terase ugostitelja te školskog ili vrtićkog dvorišta.

Ocjenjivačka komisija posjetila je sve prijavljene kandidate te odabrala one najbolje, a danas je u prostorima Zadruge Vrhunsko vukovarsko upriličena dodjela priznanja i nagrada istima.

Nagrade su dodijelili zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Filip Sušac i direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić, a dobitnici su nagrađeni vrijednim nagradama čiji su sponzori Grad Vukovar, Turistička zajednica grada Vukovara i gradska tvrtka Komunalac d.o.o.

Zamjenik gradonačelnika Filip Sušac ovom prilikom istaknuo je kako je ovo samo jedna u nizu inicijativa koju Grad Vukovar zajedno s Turističkom zajednicom grada Vukovara pokreće s ciljem očuvanja prirode i okoliša. „Grad Vukovar kontinuirano ulaže značajna sredstva i resurse u uređenje grada, šetnica, parkova i ulica. Ovim načinom želimo stvoriti simbiozu građana i gradske uprave kako bi zajedničkim trudom učinili naš grad još ljepšim, kako građanima tako i brojnim turistima koji dolaze naš grad.“, zaključio je zamjenik Sušac.

„Turistička zajednica grada Vukovara zajedno s Gradom Vukovarom nakon dugo vremena organizirala je natječaj za najljepšu uređenu okućnicu u 5 kategorija. Natječaj je pokrenut s ciljem očuvanja i uređenja okoliša, ali i za poboljšanje boravka turista u našemu gradu, a s ukupno 19 pristiglih prijava ocjenjivačka komisija nije imala lak zadatak.“, pojasnila je direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić.

U kategoriji okućnica privatne kuće 3. mjesto osvojila je Zdenka Maksimović, 2. mjesto  Nebojša Stanivuković te 1. mjesto Katica Pavletić. Nagradu za najljepši vukovarski balkon odnijela je Manda Merčep. U kategoriji najljepša okućnica iznajmljivača 2. mjesto pripalo je Apartmani Mia, a 1. mjesto osvojila je Kuća za odmor Mirni kutak. Nagrada za najljepšu terasu ugostitelja pripala je ugostiteljskom objektu Gotiva j.d.o.o. - Rich Gardens, dok je nagrada u kategoriji najljepšeg školskog i vrtićkog dvorišta na 3. mjestu pripalo Dječjem vrtiću Vukovar I, Centralni objekt, 2. mjesto pripalo je Dječjem vrtiću Vukovar I, Područni objekt Leptirić te je 1. mjesto pripalo Osnovnoj školi Antuna Bauera.

Dobitnica 1. mjesta u kategoriji okućnica privatne kuće Katica Pavletić istaknula je kako uređenje okućnice iziskuje veliki trud i vrijeme. „Kada se priroda voli, ništa nije teško. No ovakvo priznanje znači nam puno. Lijepo je kada netko cijeni vaš trud.“, zaključila je Pavletić.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar I, Mirjana Kulić, ovom prilikom istaknula je kako se ekološka svijest kod vukovarskih vrtićaraca razvija od najranije dobi kroz brojne aktivnosti, a nagrada je potvrda njihovog svakodnevnog truda i rada.