Na konferenciji za novinare je predstavljen 15. Vukovar film festival koji u našem gradu počinje u srijedu, 25. kolovoza te će trajati do nedjelje 29. kolovoza.

Gradonačelnik Grada Vukovara, Ivan Penava, uputio je zahvalu suorganizatorima, tvrtki Discovery i svim suradnicima, koji svake godine pred sve zainteresirane pružaju bogat filmski program, ali i ostale aktivnosti. „Drago mi je da smo, unatoč prošlogodišnjem otkazanom festivalu zbog koronakrize nastavili s održavanjem ovog prepoznatljivog filmskog festivala. Opet će svi ljubitelji filmova i filmske industrije moći pogledati što ovogodišnje izdanje Vukovar film festivala nudi“, rekao je gradonačelnik te dodao kako se veseli dobrim filmskim ostvarenjima i popratnim sadržajima festivala. „Grad Vukovar će kao i dosadašnjih godina pružiti sve potrebno za što kvalitetniju organizaciju ovog događaja“, zaključio je Penava te pozvao sve sugrađane i posjetitelje da narednih dana uživaju u projekcijama filmova koje je za ovogodišnje izdanje VFF-a pripremila tvrtka Discovery.

Direktor festivala Igor Rakonić rekao je kako se Vukovar film festival može pohvaliti s najboljim izborom filmova. „Otvaramo festival s filmom Plavi cvijet redatelja Zrinke Ogreste koji je pobjednik ovogodišnjeg pulskog filmskog festivala, a u narednim danima smo svim posjetiteljima pripremili 41 filmski naslov“, rekao je Rakonić te dodao kako će zbog niskih temperatura ovogodišnji VFF biti održavan u Hrvatskom domu i CineStaru, a na terasi Agencije za vodne putove i perivoju Dvorca Eltz ukoliko to vremenski uvjeti dozvole.

Umjetnički direktor festivala Dean Sinovčić rekao je kako će program biti izrazito bogat te kako se filmovi koji se prikazuju u Vukovaru ne prikazuju niti na jednom drugom filmskom festivalu u Hrvatskoj. „Ove godine smo ponudili čak 10-ak komedija, 5 dokumentarnih filmova te druge žanrove interesantne tematike. Filmove s tek završenog kanskog festivala doveli smo u Vukovaru, čak njih 5, a moći će se pogledati i filmovi iz Berlina i Venecije“, rekao je Sinovčić te dodao kako je zadržana kvaliteta koju je Vukovar nudio svih prethodnih godina.

Festival ima i bogat popratni program, koji ove godine uključuje Dunavsku scenarističku radionicu, Radionicu jednominutnog filma u jednom kadru te  Filmsku radionicu „Od ideje do realizacije“.