U Hrvatskom domu Vukovar je projekcijom hrvatskog filma „Plavi cvijet“, redatelja Zrinka Ogreste otvoren 15. Vukovar film festival.

Ovogodišnji festival održavati će se od 25. do 29. kolovoza, a svečano ga je otvorio gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava. „U odnosu na prethodnu godinu, kada zbog pandemije koronavirua nismo mogli organizirati festival uživo, sada smo ovdje, doduše u pomalo drugačijim uvjetima“, rekao je gradonačelnik te dodao kako ćemo i u narednim godinama raditi na održavanju tradicije Vukovar film festivala podižući ga na višu razinu. „Pozivam sve posjetitelje da  pogledaju filmove za koje misle da će im biti interesantni, a svima uključenima u organizaciju se zahvaljujem što svake godine daju svoj doprinos kako bi festival bio uspješan“, rekao je Penava.

Direktor festivala Igor Rakonić rekao je kako je ovogodišnji program prepun jako dobrih filmova koji su nagrađivani, a Vukovar film festival se može pohvaliti s najboljim izborom naslova.

Tijekom narednih dana biti će održana 41 projekcija te smo uvjereni kako će svi zaljubljenici u filmsku industriju pronaći ponešto za sebe te kako će vremenski uvjeti dopustiti filmske večeri na otvorenom, kako je i planirano.