U Hrvatskom domu Vukovar je održano svečano zatvaranje 15. izdanja Vukovar film festivala, kojemu je prethodilo predstavljanje uradaka radionice jednominutnog filma koja je, kao i prethodnih godina održana u sklopu VFF-a za najmlađe filmoljupce, a posjetitelji su potom mogli uživati u danskom filmu „Jahači pravde“.

Festival je zatvorio direktor festivala, producent i selektor Igor Rakonić „S obzirom kako nas je izrazito hladan i kišovit kraj kolovoza uz pandemiju koronavirusa omeo u mnogim planovima, moram iskazati izrazito zadovoljstvo posjećenošću svih projekcija, koje smo održali u Hrvatskom domu Vukovar i u CineStar dvoranama“, rekao je Rakonić te dodao kako, iako ovogodišnje izdanje Vukovar film festivala nije natjecateljskog karaktera, pobjednici su svi oni koji su doprinijeli održavanju istoga. „Zahvaljujem svim volonterima koji su ove godine pomogli u organizaciji, zahvaljujem djelatnicima Grada Vukovara i tvrtke Discovery bez kojih bi sve ovo bilo nemoguće“, zaključio je Rakonić.

Zatvaranju je nazočio i gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava te privremena pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Vukovara Davorka Krajnović Naletilić koja je u svom obračanju nazočnima istaknula kako joj je drago što se unatoč pandemiji ovogodišnji film festival ipak održao, iako u drugačijim uvjetima od svih prethodnih izdanja, „Ne sumnjam kako ćemo već iduće godine, 16. Vukovar film festival održati onako kako smo navikli, sa spektakularnim otvorenjem, na brojnim atraktivnim lokacijama i sa pregršt kvalitetnih filmskih naslova“, rekla je Krajnović Naletilić te se zahvalila svima koji su bili uključeni u organizaciju festivala.