Obavijest učenicima srednjih škola – prijevozi za školsku godinu 2021./2022.

Grad Vukovar će i u ovoj školskoj godini (2021./2022.) financirati cijenu mjesečne karte (autobusne) u javnom gradskom prijevozu za redovite učenike srednjih škola na području grada Vukovara.

Pravo na besplatni javni gradski prijevoz imaju:

- redoviti učenici srednjih škola u Vukovaru, upisani u školsku godinu 2021./2022., koji imaju prebivalište na području grada Vukovara, a čija je adresa prebivališta udaljena od adrese škole više od 2 km,
- redoviti učenici srednjih škola u Vukovaru, upisani u školsku godinu 2021./2022., koji imaju prebivalište na području grada Vukovara, obavljaju stručnu praksu (i to za vrijeme trajanja stručne prakse), a kojima je adresa prebivališta udaljena od adrese obavljanja stručne prakse više od 2 km,
- redoviti učenici srednjih škola u Vukovaru, upisani u školsku godinu 2021./2022., koji su smješteni u Domu učenika Vukovar, a pohađaju Gimnaziju Vukovar.

Srednje škole na području grada Vukovara dostaviti će u Grad Vukovar, Upravni odjel za društvene djelatnosti, ovjerene popise redovitih učenika koji imaju pravo na besplatni prijevoz.

Grad Vukovar, Upravni odjel za društvene djelatnosti, će po primitku ovjerenih popisa učenika, ažurirati dostavljene popise te ih dostaviti prijevozniku.

Redoviti učenici srednjih škola s prebivalištem na području grada Vukovara, koji će ostvariti pravo na besplatni gradski (autobusni) prijevoz, imaju samo obvezu otići do prijevoznika (Slavonija Bus d.o.o., ured na Tržnici Vukovar) te uz predočenje važeće osobne iskaznice i fotografije učenika zatražiti izdavanje putne iskaznice.

Redoviti učenici srednjih škola s prebivalištem na području grada Vukovara, koji se školuju izvan područja grada Vukovara (Ilok, Vinkovci, Osijek) ostvaruju pravo na sufinancirani međumjesni prijevoz temeljem Odluke o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola za školsku godinu 2021./2022. (NN 94/2021). Učenici će u svojoj školi (tajništvu) zatražiti potvrdu o redovitom upisu (Potvrda 75% i Potvrda 100%) u školskoj godini 2021./2022. te s ovjerenom potvrdom, fotografijom učenika i propisanom naknadom (100,00 kn) zatražiti izdavanje putne iskaznice kod ovlaštenog prijevoznika (Čazmatrans Vukovar d.o.o.).

Učenici-korisnici prava na gradski i međumjesni prijevoz ne dolaze u gradsku upravu.

Osobni podaci učenika prikupljaju se i obrađuju u skladu s općim propisima o zaštiti osobnih podataka.

Za svaki naredni mjesec trajanja školske godine 2021./2022., pružatelj usluge na vratima poslovnog prostora, istaknut će Obavijest o ovjeri putnih iskaznica na kojoj će biti navedeno razdoblje za ovjeru.

Za sve informacije možete nazvati na broj: 032/456-545
Ili se obratiti na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.