U novu školsku godinu u vukovarske osnovne škole danas je krenulo 1.784 učenika od kojih je njih 211 krenulo u prvi razred, što je 6 prvašića više u odnosu na prethodnu školsku godinu.

Povodom početka nove školske godine gradonačelnik Ivan Penava te zamjenik Filip Sušac posjetili su učenike Osnovne škole Mitnica, koja u novoj školskoj godini bilježi značajan porast broja upisanih učenika, a svima koji se danas vraćaju u školske klupe ili u njih sjedaju po prvi puta, zaželjeli su sreću i uspjeh!

„Jednako kao i do sada, naše osnovnoškolce je na školskim klupama dočekao sav potreban školski materijal i pribor za sve nastavne izazove i stjecanje novih znanja. Kroz razgovor s njima drago mi je vidjeti da su sretni i zadovoljni osiguranim. Grad Vukovar u svrhu podizanja pedagoškog standarda u svim osnovnim školama u suradnji s ravnateljima radi na novim projektima, pa se tako nadamo skorom završetku faze projektiranja izgradnje novih kapaciteta u samoj Osnovnoj školi Mitnica.“, rekao je gradonačelnik Penava te istaknuo zadovoljstvo povećanjem broja upisanih učenika kojih je u Osnovnoj školi Mitnica 11 više u odnosu na prethodnu godinu.

Ravnateljica Osnovne škole Mitnica, Dubravka Lemac, iskoristila je priliku te zahvalila Gradu Vukovaru na izvrsnoj suradnji te brizi koju Grad iskazuje za svoje osnovnoškolce. Istaknula je i nove planove po pitanju proširenja škole, a u svrhu uvođenja cjelodnevne nastave. „Završena je projektna dokumentacija za dogradnju i opremanje toga dijela škole za što je Grad Vukovar izdvojio preko 250.000 kuna. Nakon odobrenja nadležnog ministarstva očekujemo početak radova.“, pojasnila je ravnateljica Lemac.

„Za istaknuti je kako bilježimo povećanje upisane djece u našoj školi, ali i u područnoj školi Sotin gdje brojimo 8 novoupisanih prvašića.“, dodala je ravnateljica Lemac.

Kako nadalje ističe ravnateljica, nastava se odvija sukladno svim propisanim i preporučenim mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Grad Vukovar kvalitetnom suradnjom s osnovnim školama i ravnateljima, od preuzimanja osnivačkih prava ulaže veliki trud i značajna sredstva u svrhu podizanja pedagoškog standarda u svim osnovnim školama na području grada Vukovara, a sve kako bi najmlađi Vukovarci imali najbolje uvjete pohađanja nastave u svojim školama.