Obzirom da pandemija koronavirusa i dalje priječi brojne aktivnosti, pa i one blagdanske, gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava u prigodi božićnih blagdana je korisnike usluga domova za starije i nemoćne osobe na području grada Vukovara darovao paketima meda, a kako bi tim znakom pažnje ranjivoj skupini svojih sugrađana pomogli u očuvanju zdravlja i imuniteta, ali i uljepšali ovo predblagdansko vrijeme.

Darove je gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava, zajedno sa zamjenikom gradonačelnika Filipom Sušcem i pročelnikom UO za društvene djelatnosti Josipom Palošem, uručio ravnateljici Doma za starije i nemoćne Vukovar Željki Rajković te je uputio čestitke svim korisnicima i zaposlenicima domova. 

„U ovo predblagdansko, i dalje specifično vrijeme nismo zaboravili na naše sugrađane treće životne dobi, korisnike usluga domova za starije i nemoćne. S najljepšim željama za blagdane, ali i željom za očuvanjem zdravlja i imuniteta i ove godine odlučili smo sve domove za starije i nemoćne osobe na području našega grada, a koji su prihvatili ovu donaciju, darovati medom vukovarskih pčelara.“, rekao je gradonačelnik Ivan Penava.

Ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Vukovar Željka Rajković istaknula je kako zbog pandemije koronavirusa blagdansko razdoblje unutar ustanove ne mogu obilježiti kako to žele, no ove godine blagdane će korisnicima, kojima nedostaju redovita druženja, uljepšati djelatnici.

U ovu su akciju uključeni svi domovi za stare i nemoćne koji su željeli sudjelovati, odnosno, od devet domova, 205 korisnika osam vukovarskih domova darovani su medom.