Grad Vukovar, sada već tradicionalno u suradnji s Lions Clubom Zagreb i Vukovar, Badnjak je obilježio podjelom pečenih girica sugrađanima na nekoliko lokacija u gradu.

Ugodno badnje prijepodne sa svojim sugrađanima uz druženje i podjelu pečene ribe proveli su gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava, zamjenik Filip Sušac te predsjednik Gradskog vijeća Grada Vukovara Željko Sabo.

 „Svake godine, sada već tradicionalno uoči Božića na Badnjak, u nekoliko gradskih četvrti dijelimo pečene girice i na taj način zajedno uživamo u ovom blagdanskom raspoloženju i vremenu. Činimo to godinama zahvaljujući Lions Clubu Zagreb i Vukovar čiji nam članovi svake godine dostave 500 kilograma girica na čemu im iskreno zahvaljujem" rekao je gradonačelnik Penava poželjevši svim svojim sugrađanima obilje blagoslova, mira i zajedništva za nadolazeći blagdan Božića.

Izražavajući zadovoljstvo ovom akcijom koja u duhu Božića i zajedništva stvara lijepi ugođaj na ulicama Vukovara, Penava je zahvalio i vukovarskim ugostiteljima koji svake godine svoj doprinos akciji daju pečenjem girica, a jednako tako i Udruzi umirovljenika i invalida grada Vukovara koja sudjeluje u podjeli girica građanima.