Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava i predsjednik Uprave Pevexa Krešimir Bubalo potpisali su novi ugovor o donaciji Pučkoj kuhinji u Vukovaru u iznosu od 20.000 kuna mjesečno, odnosno 240.000 kuna na godinu, a temeljem kojeg će tvrtka Pevex d.d. šestu godinu za redom olakšati rad Pučke kuhinje koja namiruje potrebe oko 70 ljudi.

„Početak rada Pučke kuhinje u gradu Vukovaru započeo je još 2015. godine, a tvrtka Pevex je od prvoga dana s nama, dakle već šest godina je redoviti pokrovitelj rada Pučke kuhinje u Vukovaru. U tim vremenima namjera nam je bila, uz konstantan rad na razvoju vukovarskog gospodarstva i otvaranja radnih mjesta, nezaboravljajući najpotrebitije, spriječiti i iskorijeniti situaciju u kojoj su se našli naši pojedini sugrađani te svakodnevno im ponuditi mogućnost toplog obroka. Upravo kroz ovu kvalitetnu dugogodišnju suradnju to smo i ostvarili te mi je drago vidjeti da putem pouzdanog partnerstva možemo biti na korist našim sugrađanima.“, rekao je ovom prilikom gradonačelnik Penava te zahvalio tvrtki Pevex na suradnji.

Predsjednik Uprave tvrtke Pevex d.d., Krešimir Bubalo istaknuo je kako inicijativa koja je potekla od g. Marija Radića i danas ispunjava svoj cilj i svrhu, a to je omogućavanje situacije da svaki građanin Vukovara ima topli obrok. „Kao društveno odgovorna tvrtka, Pevex na ovaj način kroz kontinuitet želi nastaviti pomagati radu Pučke kuhinje u Vukovaru, a to će zasigurno nastaviti raditi i u budućnosti.“, zaključio je Bubalo.

Početak rada Pučke kuhinje u gradu Vukovaru započeo je 07. srpnja 2015. godine kao plod odlične suradnje Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije i Grada Vukovara, a njene usluge trenutno koristi 69 korisnika koji ispunjavaju uvjete propisane Pravilnikom o ostvarivanju prava na prehranu u Pučkoj kuhinji.