Grad Vukovar, tradicionalno, već jedanaestu godinu za redom obilježava Valentinovo za bračne parove s područja grada Vukovara koji imaju 50 i više godina braka.

Uzimajući u obzir epidemiološku situaciju, Grad Vukovar odlučio je pronaći primjeren način za nastavak ove lijepe tradicije.

Kako bi radosno obilježili Dan zaljubljenih, vukovarske bračne parove koji su u braku 50 i više godina Grad Vukovar darovao je poklon bonom za ručak ili večeru, a koji mogu iskoristiti do kraja mjeseca veljače.

Prigodom Valentinova vukovarske bračne parove koji su u braku 50 i više godina posjetio je gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava te im zaželio još puno zajedničkih godina u zdravlju, miru, ljubavi i sreći. „Sukladno epidemiološkoj situaciji odlučili smo i ove godine uljepšati Valentinovo za naše sugrađane treće životne dobi. 42 bračna para će na ovaj način proslaviti Valentiovo, a ovim Vukovarcima koji nas uče da su razumijevanje, poštovanje i ljubav vrijednosti koje treba njegovati, želimo još puno sretnih zajedničkih godina.“ zaključio je Penava.

Svoje Valentinovo danas su obilježili i supružnici, Vukovarci s najviše godina braka, Marija i Ivan Bertok koji ove godine slave 68 godina bračne ljubavi te ističu da je za bračnu ljubav koja traje toliko godina neophodno uzajamno razumijevanje.