Udruga tjelesnih invalida TOMS iz Trogira s prijateljskim udrugama iz Sinja i Metkovića već 18 godina provodi akciju "Moje svjetlo za moj Vukovar" kojom pomažu vukovarske obitelji socijalno ugroženog statusa, a time i čuvaju sjećanje na žrtvu Vukovara.

Tim povodom u gradskoj vijećnici Grada Vukovara gradonačelnik Ivan Penava, zamjenik gradonačelnika Filip Sušac te pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vukovara Josip Paloš ugostili su predsjednika Udruge tjelesnih invalida TOMS Ivicu Bašića te predsjednika Udruge osoba s invaliditetom Sinj Vojislava Baraća, a ujedno je potpisan i Ugovor o donaciji s jednom od dvije obitelji u potrebi.

Ovom prilikom gradonačelnik Penava zahvalio je predstavnicima udruga čija ljudska dobrota iz godine u godinu pokazuje kako Vukovar i njegovi građani imaju istinske prijatelje. „18 godina duga praksa svjedoči velikoj ustrajnosti i širini srca jer zahvaljujući dobrim ljudima dvije obitelji s područja grada Vukovara budu potpomognute u financijskom smislu, a ovakva suradnja urodila je i dugogodišnjim kvalitetnim partnerstvom i prijateljstvom.“, rekao je Penava.

U sklopu akcije financiraju se dvije vukovarske obitelji u potrebi kroz godinu dana, mjesečno po 1.000,00 kuna. Predstavnici udruga su prilikom dolaska u Vukovar dvije vukovarske obitelji opremile i poklon paketima higijenskih potrepština i namirnica, a ovom prilikom istaknuli su i nadu u nastavak akcije i narednih godina.