Grad Vukovar i Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar organizirali su humanitarnu akciju za obitelji iz Ukrajine, a koji su smješteni na području Vukovara.

S namjerom pružanja pomoći u teškim vremenima, ali i uljepšavanja uskrsnih blagdana, Grad Vukovar i GDCK Vukovar je za izbjeglice iz Ukrajine s područja Vukovara osigurao prigodne prehrambene pakete, a za najmlađe i pakete sa slatkišima.

Prigodne pakete uručio je zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Filip Sušac koji je ovom prilikom istaknuo kako Grad Vukovar kroz provođenje niza mjera nastoji pomoći izbjeglom narodu Ukrajine koji se nađu na području Vukovara. „U suradnji s gradskim ustanovama u kulturi, kao i sportskim klubovima, svim Ukrajincima koji to žele, omogućeno je besplatno korištenje njihovih usluga, a isto ćemo učiniti i po pitanju korištenja gradskih bazena. Grad Vukovar svojevremeno je pozvao građane Vukovara da u okviru svojih mogućnosti pomognu narodu Ukrajine koji se nađu u Vukovaru, a apelirali smo i na Vladu RH i nadležno ministarstvo da se, ukoliko se za to ukaže potreba na raspolaganje stavi Hostel Zagreb.“, rekao je ovom prilikom zamjenik Sušac.

Drago mi je da zajedno s Gradom Vukovarom provodimo ovu lijepu humanitarnu akciju za ukrajinske obitelji. Trenutno u Vukovaru brojimo 16 obitelji u kojima je 18 djece. Na ovaj način smo im odlučili uljepšati boravak u Vukovaru, ali i nadolazeće blagdane.“, istaknuo je ravnatelj GDCK Vukovar Vlatko Glavaš.

Raseljene osobe koje su iz Ukrajine došle na područje našega grada, županije, ali i općenito u Republiku Hrvatsku osjećaju se dobrodošlo. Pokazali smo veliku solidarnost, posebice jer smo i sami prošli ratne strahote prije 30 godina. Ukrajinske udruge u cijeloj RH, kao i one na području grada Vukovara kroz svoje programe žele ukrajinski narod maksimalno uključiti i integrirati u društvo.“, istaknula je Marija Semenjuk Simeunović, tajnica Ukrajinske zajednice Republike Hrvatske.