Klub podvodnih aktivnosti „Vukovar“ zajedno s roniocima diljem Hrvatske, ali i BiH, organizira 12. akciju čišćenja dijela korita rijeke Dunav.

Cilj akcije pod nazivom „VUKOVAR 2022“ je zaštita okoliša i održavanje čistoće rijeke Dunav kao i poticanje i jačanje ekološke svijesti javnosti te zaštita raznih biljnih i životinjskih vrsta koji u njoj obitavaju. Akcija se provodi ronjenjem na potezu od restorana "Mornar" do Dunavske ulice, u dužini od jednog kilometra.

"Razlog za pokretanje ove akcije od strane našeg kluba je nebriga tj. loša svijest građana za očuvanje prirodnih ljepota naših rijeka jer mnogi od nas neodgovorno odbacuju plastične predmete i drugi nerazgradiv otpad u ovu prekrasnu rijeku." rekao je predsjednik Kluba podvodnih aktivnosti „Vukovar“ Mario Kamenjaš.

Prije samog početka akcije, članove Kluba podvodnih aktivnosti "Vukovar" te goste koji pomažu akciji pozdravio je gradonačelnik Ivan Penava te im zahvalio na trudu koji ulažu u čišćenje Dunava, ali i u jačanje ekološke svijesti.

"Potporu ovoj akciji redovno daje i Grad Vukovar jer je zaštita okoliša, održavanje čistoće rijeke te zaštita biljnih i životinjskih vrsta koje u njoj obitavaju izuzetno važna. Rijeke, jezera i mora nisu mjesta na kojima se odlaže otpad stoga ovom akcijom zajednički šaljemo poruku i pozivamo naše sugrađane da savjesnim ponašanjem čuvaju naš grad i njegove rijeke.", rekao je gradonačelnik Penava.