Grad Vukovar sedmu godinu za redom nastavio je uspješnu praksu organiziranja jednodnevnih izleta za umirovljenike u Bizovačke toplice u ljetnim mjesecima, a njezina tradicija uključuje i druženje gradonačelnika sa sugrađanima treće životne dobi.

Stoga je gradonačelnik Penava zajedno sa suradnicima posjetio vukovarske umirovljenike koji su se danas uputili put Bizovačkih toplica, pri tome naglasivši zadovoljstvo projektom koji svake godine nailazi na pozitivne reakcije i rezultira velikim odazivom umirovljenika.

„Preko 1500 vukovarskih umirovljenika svake je godine tijekom ljeta dio ovog lijepog projekta, što najbolje govori o njegovoj svrsi, a to je poboljšanje kvalitete života građana Vukovara treće životne dobi. Unatoč današnjem lošijem vremenu, vedrog duha i dobre atmosfere među našim umirovljenicima nije nedostajalo, a upravo s tim ciljem Grad Vukovar im kroz razne mjere posvećuje, i nastaviti će posvećivati posebnu pažnju.“, dao je istaknuti gradonačelnik Penava.

„Kad su naši sugrađani zadovoljni, u ovom slučaju naši umirovljenici, zadovoljni smo i mi.“, zaključio je Penava te zahvalio Hrvatskoj udruzi umirovljenika i invalida rada grada Vukovara te Bizovačkim toplicama na uspješnoj dugogodišnjoj suradnji.

 „Grad Vukovar nam je tijekom ljetnih mjeseci omogućio svaki utorak uživanje u blagodatima Bizovačkih toplica te iz godine u godinu nastavljamo ovakvu dobru praksu i sjajnu suradnju.“, rekao je Andrija Biro, predsjednik Hrvatske udruge umirovljenika i invalida rada grada Vukovara te iskoristio priliku i u ime Udruge zahvalio Gradu Vukovaru.

Jelena Brandeker, voditeljica prodaje i marketinga Bizovačkih toplica ističe zadovoljstvo dugogodišnjom uspješnom suradnjom s Gradom Vukovarom. „Drago nam je da i ove godine nastavljamo uspješnu suradnju s Gradom Vukovarom i njihovim umirovljenicima koji dolaze u velikom broju svakog utorka tijekom srpnja i kolovoza gdje provode aktivno i kvalitetno vrijeme.“, istaknula je Brandeker.

Izleti za umirovljenike s područja grada Vukovara sa 60 i više godina starosne dobi organizirani su svakoga utorka tijekom ljeta, ove godine počevši od 05. srpnja do 30. kolovoza 2021. godine.

Izdvajanjem sredstava iz Proračuna za ovu namjenu Grad Vukovar nastoji poboljšati kvalitetu života vukovarskih umirovljenika u vidu društvenog života te zajedničkog druženja.

Za ovu namjenu u Proračunu Grada Vukovara osigurano je 100.000,00 kuna.