Grad Vukovar je Udruzi udomitelja VSŽ „Zagrljaj“ na korištenje dao nekretninu u svom vlasništvu, za potrebe rada i djelovanja te u svrhu brige i podizanja kvalitete života udomljene djece.

Riječ je o kući s okućnicom ukupne površine 207 m2  namijenjena posebice za susrete udomljene djece sa svojim roditeljima, a za čije unutarnje uređenje je Grad Vukovar izdvojio 56.000 kuna.

Tom prigodom predsjednici udruge Nataliji Medak ključeve i Ugovor o dodjeli nekretnine na korištenje uručio je gradonačelnik Ivan Penava.

„Jedan od glavnih motiva za pronalazak ovog rješenja i davanje kuće na korištenje, a vođeni zamolbom članova udruge, je omogućavanje susreta djece sa svojim biološkim roditeljima u okruženju koje je neutralno, a kako bi se ostvarila prava djece i roditelja, ali i kako bi se ostvarile ostale komponente iz aspekta sigurnosti i slično. Nadam se kako će objekt biti na korist svim članovima udruge, djeci te roditeljima.“, ističe gradonačelnik Penava.

Natalija Medak, predsjednica udruge, zahvalila je Gradu Vukovaru na podršci, jer kako ističe, udruga u svom djelovanju dugom 13 godina do sada nije imala objekt u potpunosti na raspolaganju, već je bila u najmu te dijelila prostor s drugim udrugama. „Ovo nam omogućuje da imamo razne aktivnosti i druženja u svom prostoru, do sada smo prostor uvijek morali tražiti.“, rekla je Medak.

Potpredsjednik udruge Tihomir Ćorluka dodaje kako će za djelovanje udruge prostor biti od velike pomoći.

Udruga udomitelja VSŽ „Zagrljaj“ broji 19 udomiteljskih obitelji koje brinu o 45 udomljene djece.

Za naglasiti je i kako kroz program financiranja javnih potreba za područje društvenih djelatnosti Grad Vukovar sufinancira i projekt „Za bolje sutra“ u okviru kojeg se udomljena djeca uključuju u brojne aktivnosti poput odlazaka na more, sportskih, edukativno-kreativnih te drugih aktivnosti.

Grad Vukovar u svom radu veliku pažnju posvećuje socijalno osjetljivim skupinama društva, a što se ogleda kroz razne mjere koje provodi, projekte koje sufinancira te kroz podršku koju daje organizacijama civilnog društva tog karaktera.

U svom proračunu na godišnjoj razini Grad Vukovar izdvaja gotovo 15 milijuna kuna za različita socijalna davanja, a njegova briga ogleda se kroz razne mjere, sufinancirane projekte kao i kroz podršku koju daje organizacijama civilnog društva tog karaktera.