Održana je 15. Večer mađarskog folklora koju tradicionalno organizira Udruga Mađara grada Vukovara uz potporu Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske te Vijeća mađarske nacionalne manjine grada Vukovara.

Ovoj manifestaciji je tradicionalno nazočio i gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava koji je tom prigodom izrazio svoje zadovoljstvo djelovanjem Udruge Mađara grada Vukovara i doprinosom njezinih članova cjelokupnoj zajednici našega grada.

„Mađarska nacionalna manjina u Vukovaru zaista može biti ponosna na svoje djelovanje jer su svojim aktivnostima sveprisutni u društvo, a posebno je za istaknuti Mađarsku kuću koja se nalazi u Vukovaru i koju zaista vrijedi posjetiti i razgledati“, rekao je gradonačelnik Penava te dodao kako se uvijek rado odazove na događaje koje pripremaju članice i članovi Udruge Mađara grada Vukovar kroz koje pokazuju ljepotu svoje kulture i tradicije.

Grad Vukovar redovito prati rad Udruge Mađara grada Vukovara koja je osnovana 2008. godine te financira njezine programe i projekte, a u 2022. godini temeljem Programa javnih potreba u području kulture Grada Vukovara izdvojeno je 24.000,00 kuna i to za projekt pod nazivom „Čuvari vjekovne mađarske baštine u gradu Vukovaru“.

Također Grad Vukovar osigurava i sredstva za rad Vijeća mađarske nacionalne manjine sukladno Ustavnom zakonu o pravima nacionalnih manjina.