Muzej vučedolske kulture nastavlja ostvarivati zapažena postignuća, a ono posljednje je prestižna europska nagrada „Destinacija održivog kulturnog turizma 2022.“ koja mu je dodijeljena u kategoriji „Promocije europskog nasljeđa mladim posjetiteljima i putnicima” upravo u Europskoj godini mladih.

Muzej vučedolske kulture jedini je hrvatski dobitnik prestižne europske nagrade Destination of Sustainable Cultural Tourism 2022. koja je u Muzej stigla kao još jedna europska nagrada u 2022. godini, nakon što mu je u lipnju ove godine u Bruxellesu Europska komisija dodijelila European Heritage Label – Oznaku europske baštine.

Muzeju vučedolske kulture i ravnateljici Mireli Hutinec danas je tim povodom čestitke uputio gradonačelnik Ivan Penava.

„Nakon što mu je u lipnju ove godine Europska komisija dodijelila Oznaku europske baštine, dobitnik je još jedne europske prestižne nagrade - „Destinacija održivog kulturnog turizma 2022.“ a u kategoriji „Promocija europskog nasljeđa mladim posjetiteljima i putnicima“ na čemu upućujem svoje najiskrenije čestitke. Vučedolska kultura krije pravo bogatstvo naše tradicije i baštine te je o tome bitno poučavati mlađe generacije. Izuzetno mi je drago da je rad muzeja prepoznat na europskoj razini te sam siguran kako će izgradnjom Arheološkog parka Vučedol biti stvorena, ali i prepoznata još veća vrijednost kada je u pitanju jedan od najznačajnijih arheoloških lokaliteta u Europi.“, rekao je gradonačelnik Penava.

Ravnateljica Muzeja vučedolske kulture Mirela Hutinec istaknula je kako je ponosna što s malim, ali vrlo vrijednim muzejskim timom od svega 10 osoba, Muzej vučedolske kulture niže uspjehe i postiže vidljivost u Europi te dobiva vrlo važne nagrade. „Od otvorenja muzeja 2015. godine posjetilo nas je oko 500.000 posjetitelja, a orijentiramo se na sve dobne skupine, osobito na mlade koje nastojimo zainteresirati za prapovijest raznim radionicama koje za njih vrijedno pripremamo“, rekla je Hutinec.