Kao i prethodnih godina, a povodom nadolazećeg blagdana Uskrsa, Grad Vukovar je osigurao uskrsnice za korisnike prava na naknadu za troškove stanovanja sa socijalnim statusom i poklon pakete za korisnike Pučke kuhinje.

„Grad Vukovar sustavno skrbi o svojim sugrađanima u najosjetljivijem socijalnom položaju. Trudimo se osigurati im svojevrstan dodatak, kako bi blagdan Uskrsa proveli na što je moguće ljepši i dostojanstveniji način.“, uvodno je na konferenciji za medije rekao gradonačelnik Penava.

Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Josip Paloš pojasnio je kako će ove godine Grad Vukovar isplatiti jednokratnu novčanu naknadu (uskrsnicu) korisnicima prava na naknadu za troškove stanovanja sa socijalnim statusom u iznosu od 35 eura za 280 korisnika, a isplaćivati će se u poslovnicama FINA-e u razdoblju od 03. travnja 2023. godine do 28. travnja 2023. godine.

Također, Grad Vukovar je osigurao i 80 prigodnih poklon paketa za korisnike Pučke kuhinje u Vukovaru pojedinačne vrijednosti 30 eura, a podjela će se obavljati u prostorijama Pučke kuhinje (na dvije lokacije – u prostoru GDCK Vukovar te Tržnom centru u Borovu naselju) u razdoblju od 03. do 07. travnja 2023. godine.

U proračunu Grada Vukovara za uskrsnice je osigurano 10.000 eura, dok je za prigodne prehrambene pakete osigurano 2,400 eura.