U Hrvatskom domu Vukovar održan je koncert u okviru turneje Kia Ora Hrvatska 2023., kojoj je podršku svojom nazočnošću dao i gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava.

Folklorni ansambl kralj Tomislav već 30 godina djeluje pri Hrvatskom kulturnom klubu u Aucklandu kao jedan od najvećih i najuspješnijih promicatelja tradicijske kulture Hrvata i očuvanja identiteta hrvatskog naroda na Novom Zelandu. Svoju turneju u hrvatskoj održavaju od 01. do 16. srpnja tijekom koje će biti održano 9 koncerata diljem Lijepe naše, a upravo je Vukovar prvi grad u kojem gostuju.

U ovom projektu ističe se suradnja s domicilnim Maorima, kao i pjevačima s polinezijskih otoka, gdje se isprepliće tradicija useljenika i starosjedilaca kojim se dobiva iznimno zanimljiv kulturni izričaj.

Vukovarci su stoga imali priliku uživati u 70-minutnom kulturno-umjetničkom programu u kojem je sudjelovalo preko 50 izvođača iz FA kralj Tomislav, vokalni kvartet samoansko-tongoanskih pjevača The Shades te članova maorske Kapa haka skupine Te roopu Manutaki.